NEMOGOČE JE SAMO BESEDA

Da je „Nemogoče samo beseda“, bomo z istoimenskim projektom s pomočjo sponzorjev, donatorjev, prostovoljnih prispevkov in deležem prodanih startnin vsako leto pomagali tistim, ki nas potrebujejo.

V letu 2019 bomo prvi izkupiček namenili mariborskemu območnemu odboru Slovenskega društva Hospic za pomoč umirajočim bolnikom ter njihovim svojcem. Tako začetki kot konci so v naših življenjih namreč prelomnice, ob katerih smo najbližje svojemu bistvu, ranljivosti, krhkosti, minljivosti, a hkrati zavedanju o moči plemenitosti, humanosti, solidarnosti.

Navajamo zgodbo uporabnika Slovenskega društva Hospic, ki nam jo je posredovala Tamara Zemlič Radović (OO Maribor), vodja programa Hospic-spremljanje. Gospod Jože J. je povedal: “Če bi vedel, da me čaka tako hitra smrt, bi več časa posvetil druženju, družini, humanitarnosti in športu. Ne bi živel samo za kariero. Zato: dovolite si biti skupaj! ”


S tekom delam dobro sebi in drugim

POKLJUKA TRAIL

Ker so najboljše stvari v življenju zmeraj tri, bomo ob zaključni športni prireditvi Pokljuka trail v oktobru del sredstev namenili izgradnji otroških igral na tamkajšnjem javnem igrišču.