TOP 10 MOŠKI

Gediminas GRINIUS iz Litve

Perujskega sonca, ki ga njegova obrita glava morda ne bo cenila, se 38-letni litovski vojak ne boji. Ob zmagi na Ultra-Trail World Tour 2016 je osvojil že največje ultre na planetu. Med njima sta denimo Ultra-Trail Mount Fuji 2015 in UTMB 2016. Ampak v puščavi še ni tekel.

Rachid EL MOBARITY iz Maroka.

Maroški tekmovalec iz Zagore je petkratni zmagovalec  MDS Maroco (2011, 2014, 2015, 2016, 2017). Pri 35 letih je v bleščeči formi, vendar tudi on puščave Ice in njenih velikanskih sipin še ne pozna …

Iain DON-WAUCHOPE (RSA)

42-letni Južnoafričani je redno na prvem mestu. Sploh na avanturističnih tekmah ter “klasičnih” poteh. Na MDS še ni sodeloval, vendar ve, kako izgleda etapna dirka.

Remigio HUMAN QUISPE iz Peruja

Najboljši perujski gorski tekač bo težko upravičil svoje prvo mesto na Half MDS Fuerteventura. Vendar bo lahko računal na izkušnje, pridobljene lani aprila na petem MDS Maroco.

Julien CHORIER iz Francije

Francoski ultra obsedenec z dolgim ​​seznamom zmag, najbolj izstopajoči na Grand Raid La Reunion in Hardrock 100, tokrat prvič tekmuje na MDS. »Nimam izkušenj s tovrstno tekmo ali okoljem. Zato bom naredil vse, da preživim avanturo, in videli bomo, kaj se bo zgodilo…,« pravi.

Yeray DURAN iz Španije

Četrti na prvem  Half MDS Fuerteventura. Septembra lani je atlet Kanarske otoke zapustil poln zavisti in želje po zmagi.

Erik CLAVERY (FRA)

Na svoji prvi udeležbi v MDS Maroco leta 2016 je osvojil peto mesto, pravkar pa je v septembru zmagal Grand To Grand v Združenih državah, kjer je osnova maratona enaka MDS.