TOP 10 ŽENSKE

Nathalie MAUCLAIR iz Francije

Ena najboljših ultra-tekačic na planetu je že osvojila vse najbolj zahtevne maratone (Ultra-Trail of Mont-Blanc, Grand Raid of La Reunion, World Championships IAU of Trail …) in MDS Maroco dvakrat pretekla na drugem mestu (2016 in 2017), zato ji prvi MDS Peru ne sme pobegniti!

Ruthann SHEAHAN iz Irske

Iirska štiridesetletnica je specialistka za cestne ultra-maratone, s presenetljivim rekordom 229.346 km v 24 urah! Nekoč je sodelovala v MDS Maroco (2012, 23. mesto) in to izkušnjo bi morala izkoristiti. Pozorno jo spremljajte zlasti na tekalnih odsekih, kjer hitro prehiteva.

Elba Rocío CARRIÓN CONDE iz Peruja

Le nekaj ​​ultra dogodkov je za to tridesetletno perujčanko, a vsakič je bila odlična – zmaga letos na Yumax 80k ultra maratonu ter drugo mesto lani na Desert Challenge Paracas 100k, denimo. Zdi se, da je podij namenjen njej.

Valerie NOSSAR iz Peruja

Ima le malo izkušenj na ultra maratonih z udeležbo le na 2012, 2013 Yumax 80k ultramaraton, a obojekrat je zmagala… skratka za gledat.

Lorena Pilar RICALDE GARCIA iz Peruja

Pri 27. letih je Lorena v Peruju obiskala že pol ducata “ultra” dogodkov ter jih zaključila z dvema prvima mestoma.  Vključno z letošnjo Ultra-Trail Cordillero Blanco (50 km) v Peruju,  kjer je osvojila odlično peto mesto.

Claudia FORSTER (SUI)

Njena edina izkušnja je dvanajsto mesto na MDS Maroco, kljub temu je resna izivalka.

Nahila HERNANDEZ SAN JUAN iz Mehike

Začela je z osmim mestom na MDS 2009. Od takrat se je udeležila najzahtevnejših ultra tekov(Badwater, Gobi March, Last Desert Antarctica …) in tudi pogosto zmagala. V septembru se je poškodovala v Spartathlonu, zato je njena forma negotova.