Popis opreme za Vranov let 2019

Popis obvezne opreme:

Posoda za vodo (camel bag, bottle, soft flask …), ki omogoča avtonomijo med dvema okrepčevalnicama (minimalna količina skupaj 1,5 litra). Na vsakih 15 do 17 km bo voda dostopna na planinskih kočah, kmetijah, v studencih in izvirih ali pa jo bo dostavil kombi.

Tekaški copati primerni za tek po naravi (trail). *Priporočljiva sta dva para (možnost prevoza dodatne opreme s kombijem)

Poseben nahrbtnik primerne velikosti za tek v naravi (trail) in z možnostjo pripenjanja spalne vreče ter podloge za spanje. **Priporočljiva sta dva nahrbtnika (možnost prevoza dodatne opreme s kombijem)

Spalna vreča in podloga

Kratka majica, kratke hlače, nogavice (***priporočljivo je vsega po dvoje – možnost prevoza dodatne opreme s kombijem).

Plinski gorilnik na kartušo, z rezervno kartušo ali gorilnik z gorljivimi tabletkami in rezervnimi gorljivimi tabletkami ter jedilnim priborom in priborom za kuhanje (vilica, žlica, dva lonca z držalom…) Možnost prevoza dodatne opreme s kombijem.

Torbica prve pomoči z naslednjo vsebino: preklopni nož, vžigalnik ali vžigalice, dva elastična povoja minimalne dolžine 2 m, zavoj vlažilnih robčkov, astro folija, piščalka, minimalno 10 obližev, 2 vpojni gazi velikosti 5 X 5 cm, dezinfekcijsko sredstvo v pršilu, krema za sončenje, vazelin…

Paketi z dehidrirano hrano, ki naj bi zagotovili tri redne dnevne obroke (minimalno 12 paketov) in vsaj 2000 kcal na dan (v to ni všteta športna prehrana, prigrizki ter napitki, ki jih mora imeti vsak med tekom).

Športna prehrana in prigrizki v obliki gelov, tablic, praškov (recovery) ter tablete ali praški za mešanje izotoničnih napitkov.  Obvezna je zadostna količina za vsak dan posebej, za kar mora poskrbeti vsak udeleženec pred vsako posamezno etapo sam.

Majica z dolgimi rokavi, rokavičniki, dolge vetrne hlače, tajnše rokavice, vetrovna/dežna jakna, kapa, ruta ali tuba.

Vse stvari, ki se nahajajo v zelenih okvirjih ni treba imeti ves čas s seboj in se lahko shranjujejo v plastičnih škatlah s pokrovi, ki si jo vsak udeleženec označi s svojim imenom in priimkom. Kombi bo vse stvari dostavljal na posamezne točke ob progi in vsak večer v spalne tabore.

Popis priporočljive opreme:

Kapa s senčnikom in sončna očala (po potrebi)

Zložljive, lahke pohodne palice.

*Dodatni Tekaški copati primerni za tek po naravi (trail). Možnost prevoza dodatne opreme z kombijem.

**Dodaten poseben nahrbtnik primeren za tek v naravi (trail). Možnost prevoza dodatne opreme s kombijem

Dodatna Kratka majica, kratke hlače, nogavice. Možnost prevoza dodatne opreme s kombijem.

Majica z dolgimi rokavi, rokavičniki, dolge hlače, tajnše rokavice, vetrovna/dežna jakna, kapa, ruta ali tuba. Možnost prevoza dodatne opreme s kombijem.

Svetujemo, da si vsak udeleženec svoje dodatne stvari, ki jih bo puščal v kombiju shrani v plastični škatli s pokrovom, ki si jo označi s svojim imenom in priimkom

Možnost prevoza dodatne opreme s kombijem pomeni, da lahko vsak udeleženec svoje stvari, ki jih ne potrebuje ves čas s seboj (stvari popisane v zelenih okvirjih) shrani v plastični škatli s pokrovom, ki si jo označi s svojim imenom in priimkom. Kombi bo vse stvari dostavljal na posamezne točke ob progi in v spalne tabore.

PRIJAVA

Leave a Reply