IGRAJMO SE

Vsako soboto v maju med 8:30 in 15.00. Dobrodelni tek ali pohod na Žavcarjev vrh.

Bliža se maj in z njim (upamo da) tudi toplejši dnevi. Če ste pohodnik, tekač, izletnik in ljubitelj narave imamo za vas čudovito idejo kako preživeti majske sobote. Vabimo vas na športno-dobrodelni dogodek IGRAJMO SE, ki se bo dogajal vsako soboto v maju, med 8:30 in 15:00 uro, na priljubljeni izletniški točki Koča na Žavcarjevem vrhu, ki je oddaljena le lučaj iz Maribora.

Prireditev je primerja za pohodnike, tekače, družine z otroci ter ljubitelje narave.

Z prijavo in plačano startnino (oboje uredite na: https://ultrarobert.si/fkradimistrudl-2021-igrajmo-se/) ste upravičeni do startne številke, obroka v cilju, vodenje vašega rezultata v virtualni razvrstitvi, unikatnega darila in nagrade (če se uvrstite med prve tri v vaši kategoriji).

DELEŽ STARTNIN gre za OBNOVO OTROŠKEGA IGRIŠČA:

Več informacij, prijave in plačila startnin na: https://ultrarobert.si/fkradimistrudl-2021-igrajmo-se/

Veselimo se snidenja z vami!


18. december 2020 ob 19. uri – Spletni prenos v živo

Na cilju in hkrati na štartu…

Na krilih svobode

Si tudi ti že pošteno naveličan »lockdowna« med štiri (pre)dobro znane domače stene? Ponoči sanjariš o izgubljanju po naravnih brezpotjih? Druženju z zanimivimi ljudmi? Zgodbah, ki te navdušujejo in ti dajejo življenjski zagon celo za dolgočasno vsakdanjo rutino?

Si mislim. Tudi jaz.

Zato ti želim v petek, 18. decembra 2020, ob 19. uri, na spletnem potopisnem srečanju Polet z Vranom, povedati neverjetno junaško zgodbo, ki sem jo spoznal med svojim petdnevnim tekaškim projektom Tek prijateljstva – Vranov let 2019. Te popeljati po poteh največje reševalne akcije v Evropi med drugo svetovno vojno, ki se je, ne boš verjel, dogajala na naših tleh.

V dobri uri bova, na krilih mojega spomina, iz koronaizolacije skupaj preletela:

  • skoraj 300 kilometrov,
  • na 10.000 metrih vzponov obiskala vrhove Pohorja, Mozirskih planin in Menine Planine ter ob tem obiskala še geometrijsko središče ali srce Slovenije in
  • izvedela, kdo je bil Vran ter veliko (pre)malo zanimivih zgodovinskih dogodkov na njegovi (in moji) poti.

Res noro, kaj? 🙂

Nekje na poti…

Na povezavi se vidiva 18. decembra, ob 19. uri, in se sprehodiva po junaški zgodbi, ki je:

  • tako med ljudmi kot narodi za vedno rodila prijateljstva,
  • zgled iskrenega spoštovanja, zaupanja, miroljubnega sožitja,

Zato je, na pobudo društva Vranov let, tudi nastala Spominska pot zavezništva, ki sem jo med 24. in 28. septembrom 2019 v celoti pretekel in dokazal, da so univerzalne vrednote – humanost, srčnost, sočutje, junaštvo, v Slovence vtkane še danes.

Pridruži se mi in se prepričajva.

Leave a Reply