Obkrožimo Piramido 2022

Pohodniki, sprehajalci, tekači in tudi vsi tisti, ki se (še) ne rekreirate. Vabimo vas, da se nam pridružite pri športno-rekreativnem dogodku OBKROŽIMO PIRAMIDO 2022. Gre za projekt združevanja moči pri doseganju skupnega cilja in to je: V ENI URI ČIM VEČKRAT “OBKROŽITI” PIRAMIDO. Ni pomembno ali boš šel na vrh in nazaj samo enkrat ali desetkrat. Pomembno je, da bomo skupaj dosegli čim več vzponov. Ja, uganil si! ?Čim več nas bo, več vzponom bomo naredili…

PREMAGAJMO KALVARIJO 2022

V okviru Festivala Lent 2022 in športnega Art kampa bo ŠD Ultra+Robert z soorganozatorji ŠD Center Maribor, Srednja šola za Gostinstvo in turizem Maribor in Zeleno jabolko sport premierno organiziralo športno rekreativni dogodek Premagaj(mo) Kalvarijo 2022, s katerim želimo spodbuditi ljudi, predvsem pa najmlajše in najstarejše, da se priključijo preventivnim športnim aktivnostim ter ponovni socializaciji in druženju. Strokovnjaki iz različnih področij so namreč ugotovili, da je obdobje zadnjih dveh let, ko je bila razglašena epidemija in z njo povezani ukrepi, najmočneje prizadela ravno slednje…

IGRAJMO SE

Vsako soboto v maju med 8:30 in 15.00. Dobrodelni tek ali pohod na Žavcarjev vrh.

Bliža se maj in z njim (upamo da) tudi toplejši dnevi. Če ste pohodnik, tekač, izletnik in ljubitelj narave imamo za vas čudovito idejo kako preživeti majske sobote. Vabimo vas na športno-dobrodelni dogodek IGRAJMO SE, ki se bo dogajal vsako soboto v maju, med 8:30 in 15:00 uro, na priljubljeni izletniški točki Koča na Žavcarjevem vrhu, ki je oddaljena le lučaj iz Maribora.

Prireditev je primerja za pohodnike, tekače, družine z otroci ter ljubitelje narave.

Z prijavo in plačano startnino (oboje uredite na: https://ultrarobert.si/fkradimistrudl-2021-igrajmo-se/) ste upravičeni do startne številke, obroka v cilju, vodenje vašega rezultata v virtualni razvrstitvi, unikatnega darila in nagrade (če se uvrstite med prve tri v vaši kategoriji).

DELEŽ STARTNIN gre za OBNOVO OTROŠKEGA IGRIŠČA:

Več informacij, prijave in plačila startnin na: https://ultrarobert.si/fkradimistrudl-2021-igrajmo-se/

Veselimo se snidenja z vami!


18. december 2020 ob 19. uri – Spletni prenos v živo

Na cilju in hkrati na štartu…

Na krilih svobode

Si tudi ti že pošteno naveličan »lockdowna« med štiri (pre)dobro znane domače stene? Ponoči sanjariš o izgubljanju po naravnih brezpotjih? Druženju z zanimivimi ljudmi? Zgodbah, ki te navdušujejo in ti dajejo življenjski zagon celo za dolgočasno vsakdanjo rutino?

Si mislim. Tudi jaz.

Zato ti želim v petek, 18. decembra 2020, ob 19. uri, na spletnem potopisnem srečanju Polet z Vranom, povedati neverjetno junaško zgodbo, ki sem jo spoznal med svojim petdnevnim tekaškim projektom Tek prijateljstva – Vranov let 2019. Te popeljati po poteh največje reševalne akcije v Evropi med drugo svetovno vojno, ki se je, ne boš verjel, dogajala na naših tleh.

V dobri uri bova, na krilih mojega spomina, iz koronaizolacije skupaj preletela:

  • skoraj 300 kilometrov,
  • na 10.000 metrih vzponov obiskala vrhove Pohorja, Mozirskih planin in Menine Planine ter ob tem obiskala še geometrijsko središče ali srce Slovenije in
  • izvedela, kdo je bil Vran ter veliko (pre)malo zanimivih zgodovinskih dogodkov na njegovi (in moji) poti.

Res noro, kaj? 🙂

Nekje na poti…

Na povezavi se vidiva 18. decembra, ob 19. uri, in se sprehodiva po junaški zgodbi, ki je:

  • tako med ljudmi kot narodi za vedno rodila prijateljstva,
  • zgled iskrenega spoštovanja, zaupanja, miroljubnega sožitja,

Zato je, na pobudo društva Vranov let, tudi nastala Spominska pot zavezništva, ki sem jo med 24. in 28. septembrom 2019 v celoti pretekel in dokazal, da so univerzalne vrednote – humanost, srčnost, sočutje, junaštvo, v Slovence vtkane še danes.

Pridruži se mi in se prepričajva.

Leave a Reply