NAČRTI ZA SEZONO 2024

Tudi to sezono sem se odločil, da bom večino treningov in tekmovanj posvetil meni najljubši disciplini – večdnevnim, samooskrbnim etapnim tekom.
Tako bo med njimi vsekakor najpomembnejša tekma sezone v katero bom vložil celoten obseg treningov in drugih krajših tekem:  Ultra X NEVADA, ki bo potekala oktobra v Združenih državah Amerike. Čakajo nas neskončne peščene in skalnate poti po slavnem nacionalnem parku Red Rock Canyon in po gorovju Spring Mountains, ki se kot otok dviga iz puščave Mojave v Nevadi, zahodno od Las Vegasa. V družbi tekmovalcev iz vsega sveta bom tako preživel petdnevno avanturo – mešanico teka, druženja, spoznavanja in skupnega preživljanja časa v taboru.
Sezono resnejših tekov bom odprl v maju 2024 z nastopom na Ultra X Finland v Unescovem globalnem geoparku Salpausselkä, ki se nahaja v regiji Lahti na jugu Finske. Bienalno se bomo letos junija ponovno srečali na Ultra X World Championships Slovenia, kjer sem izbral srednje dolgo in dvodnevno tekmo Ultra X 110 Slovenia.
Podobna dolžina ter količina višinskih metrov me čakajo julija še na Ultra X Wales v Angliji.

MOJI NAČRTI ZA ULTRA X SEZONO 2024

Koledar Ultra X tekmovanj, ki se jih bom udeležil v letu 2024.

Vsekakor pa bom kot resnejši trening in za pripravo na omenjena tekmovanja obiskal še nekaj domačih in tujih tekem, Prva tekma, ki bo točkovala za ITRA se bo odvijala 9. marca na Hrvaškem in sicer v dolžini 35 km Crazy Hill Trail 2024.
Kot član ekipe preizkuševalcev poti Recce Team Ultra X se bom udeležil dvodnevnega tekaškega tabora na katerem bomo pomagali pri snovanju poti za letošnje Svetovno prvenstvo Ultra X World Championships Slovenia. Tabor bo podrejen predvsem raziskovanju trail poti in tako bomo dnevno pretekli med 50 in 70 km.
Zanimiv bo aprilski obisk Ensport Vértes Terep Ultramaratona pri sosedih Madžarih, ki bo postregel s 1.410 višinskimi metri na 50 km podlage in prav tako aprilski Ultra Trail Mugello pri drugih sosedih – Italijanih. Gre za 60 km dolgi samooskrbni tek s 3. 200 višinskimi metri. Prvič bom obiskal domač trail tek Laufar, ki znotraj HG Trail Idrija obljublja 50 kilometrov z 2.680 višinskih metrov čudovitih razgledov.
Omenjeni trojček bo tako seveda zelo dobra podlaga za Ultra X Finland, ki sledi ob koncu maja.
To j zaenkrat načrt, ki se ga bom poskušal držati 100%, seveda so pa možna določena odstopanja predvsem v + (če bosta seveda dopiščala čas in regeneracija).
Se tečemo!

Z mano na vseh poteh v letu 2024 bodo:

S kodo ULTRAROBERT20 izkoristi 20 % popusta na vse izdelke