NAČRTI ZA SEZONO 2023

To sezono sem se odločil, da bom nadaljeval z večdnevnim etapnim tekmam. Zagotovo bo najpomembnejša tekma sezone  Ultra X TANZANIA ki bo potekala junija v Afriški savani. Pričeli bomo na meji med Tanzanijo in Kenijo ob jezeru Chala, se povzpeli na sloviti Kilimanđaro in po 250 kilometrih zaključili v Mikocheni Ndogo. V zahtevni družbi tekmovalcev iz vsega sveta, pa bom otvoril sezono na Portugalskem otoku Madeiri, ki je zasidran ob zahodni afriški obali nad Kanarskimi otoki. Tekma MIUT v marcu bo s svojimi 115 kilometri in 7.100 pozitivnimi višinskimi metri, zagotovo ena težjih saj šteje za kvalifikacijsko tekmo za Western States 100 v letu 2024.

Maja se bom podal na dvodnevni etapni, 110 km tek ULTRA X Scotland okoli jezera Loch Ness na Škotskem. Čez poletje pa se bom posvetil moji “klasiki” – Ultra trail 100 km. Najprej julija v Romuniji na CARPATHIA TRAILS in avgusta še na Poljskem BIEG ULTRA GRAIA TATR.

Koledar tekmovanj, ki se jih bom udeležil v letu 2023.

Končno se mi bodo izpolnile tudi sanje, da bom doživel Maroško Saharo. Sicer ne v okviru klasike MDS, ki tam poteka že 37-o leto zapored, temveč v okviru serije ULTRA X . Gre za dvodnevno etapno tekmo v dolžini 110 km Ultra X 110 Morocco, ki se je bom udeležil v novembru 2023.