„The Slovenian Freedom Trail – The International Memorial Trail of Alliance The Crow’s Flight“ – Vranov let 2019

V spomin na zgodovinsko reševalno akcijo, ki je tako med ljudmi kot narodi za vedno rodila prijateljstva, zgled iskrenega spoštovanja, zaupanja, miroljubnega sožitja, je na pobudo društva Vranov let, pred leti nastala Spominska pot zavezništva imenovana Vranov let v svobodo. Da so univerzalne vrednote, humanost, srčnost, sočutje, junaštvo, v Slovence vtkane še danes, pa bomo z mednarodno tekaško skupino, med 24. in 28. septembrom 2019, prvič dokazali tako, da bomo pot v celoti pretekli. Ob častnem pokroviteljstvu predsednika republike Slovenije Boruta Pahorja in pomoči planinskih in drugih društev, gasilcev ter posameznikov se bo rodil športno-zgodovinski: „The Slovenian Freedom Trail – The International Memorial Trail of Alliance The Crow’s Flight“.

Start teka bo v torek, 24. 9. ob 7:00 uri v Ožbaltu pri Mariboru, zaključek pa na tradicionalni državni prireditvi, 28. septembra 2019 v Otoku med 10.00 in 11.00 uro.

Vabljen, da se nam pridružiš na celotni, 286 kilometrov dolgi poti, ali na njenem delu, ki si ga boš izbral sam. Vranov let 2019 bo petdnevna, etapna, samooskrbna trail tekaška avantura, ki ti bo spremenila pogled na svet. Dnevno bomo v strnjeni skupini (pre)tekli med 60 in 70 km, se orientirali po zemljevidu, kompasu in redkih oznakah, spali v šotorih, ki si jih bomo postavljali in podirali sami, spalkah, ki si jih bomo nosili s seboj, si sami pripravili hrano in oskrbeli morebitne rane (žulje, odrgnine…). Spremstvo v kombiju bo (po)skrbelo zgolj za zadostno količino vode na poti in v ciljih posameznih etap ter za postavitev spalnih taborov. Če misliš, da si iz pravega testa, se lahko prijaviš TUKAJ