S KLIKOM NA SLIKO BOŠ IZVEDEL KAKO JE BILO…

Ultra tekač išče šestnajst podjetij ali posameznikov, ki so za en njegov vzpon pripravljeni donirati 100 eurov. Tako bi že šestnajst vzponov ali 1.600 eur zadostovalo za kritje osnovnih stroškov letovanja otrok Mladinskega doma Maribor na Kolpi. Vsi ostali pa se s prostovoljnimi prispevki potrudimo, da se bodo na počitnicah še čim več krat  posladkali s sladoledom.

S tradicionalnim sloganom Nemogoče je samo beseda se bo ultra tekač Robert Kereži v zadnjem tednu junija podal na svojevrsten dobrodelni podvig 24 h Pohorje 2020. V enem dnevu bo namreč poskusil opraviti čim več vzponov in spustov na Mariborčanom dobro znani poti iz spodnje do zgornje postaje Pohorske vzpenjače. V svojo družbo pa vabi tudi druge navdušene pohodnike in tekače, da se na Pohorje povzpnejo skupaj ter s prostovoljnimi prispevki in donacijami pomagajo otroke iz Mladinskega doma Maribor peljati na poletno letovanje.

Pot po kateri se bo Kereži vzpenjal in spuščal

Dobrodelni projekt, ki bo od 24. do 25. junija, je del priprav na njegova letošnja najpomembnejša tekaška izziva: SPP2020 (Slovenska planinska pot 2020), ki ga čaka konec avgusta in novembrski Panda Ultra Trail v Kitajski provinci Sečuan. V aprilu 2021 pa se bo že tretjič udeležil slovite puščavske tekme Marathon Des Sables. Tokrat v njeni izvirni različici v Afriški Sahari in tako postal edini Slovenec, ki ima končane vse MDS, ki jih uvrščajo med najtežje tekaške preizkušnje na svetu.

Start 24 h Pohorje 20202 bo v sredo zvečer ob 20:00 pri Gondola fun baru ob spodnji postaji vzpenjače, zaključek pa na dan državnosti, na istem kraju in ob istem času. Hervis, ki je glavni sponzor projekta, bo v tem času v prostorih spodnje postaje vzpenjače imel odprto INFO točko, kjer boste dobili vse potrebne informacije. Tudi Radio City kot glavni medijski sponzor, vas bo redno obveščal o vseh novicah, povezanih s projektom. Do zgornje postaje vzpenjače se lahko odpravite po katerikoli poti. Na vrhu, v restavraciji Koča, pa udeležence čaka osvežitev, ki so jo donirala podjetja Mariborski vodovod, Pošta Slovenije in Continental.

Organizator dogodka, Športno društvo Ultra plus Robert, je izpeljalo že niz uspešnih projektov, od tega večinoma dobrodelnih. Med zadnjimi je zelo odmeven humanitarni projekt Nemogoče je samo beseda 2019, s katerim smo zbirali denar za Slovensko društvo Hospic. V septembru istega leta pa tudi prvi mednarodni trail tek prijateljstva – Vranov let 2019, v spomin na reševalno akcijo, ki se je zgodila med drugo svetovno vojno.

Dokažimo, da je Nemogoče res samo beseda
Tudi ustanoviteljica vseslovenske rekreativno-družabne akcije Od vzhoda do vzhoda, Betka Šuhel Mikolič, je prepoznala namen dober projekta 24 h Pohorje

Vsa zbrana sredstva iz projekta 24 h Pohorje 2020, ki bodo nakazana na transakcijski račun: SI56 011006030690241, bodo šla v celoti v sklad za letovanje otrok Mladinskega doma Maribor. Nakazilo lahko izvedete z direktnim nakazilom na TRR ali s plačilnim nalogom na UPN obrazcu. V obeh primerih uporabite referenco: SI00 24062020 in pripis KOLPA pri namenu plačila. Pri INFO točki v Gondola fun baru, bo možno doniranje in pošiljanje prostovoljnih prispevkov s QR kodo.

Skupaj (od)peljimo otroke Mladinskega doma Maribor na Kolpo!

K PROJEKTU SO ŽE PRISTOPILI:

donatorji-in-pokrovitelji-projketa-2