Kako je bilo na 24 h Pohorje 2020


Tako je bilo na koncu

POVEZAVA DO GALERIJE SLIK 24 H POHORJE 2020 BY MP PRODUKCIJA

In še malo statistike

V cilj sem prišel ob 19:23. V neprestanem gibanju sem tako vztrajal natanko 23 ur in 23 minut. Za to sem porabil 24.549 kcal. Če ima povprečno velika klasična pica s salamo, sirom, gobami približno 1400 kalorij, bi jih lahko pojedel približno 17. Z 216.825 koraki sem prehodil in pretekel 106 kilometrov in se povzpel 9.806 metrov in se jih prav toliko tudi spustil. Kar pomeni, da je za mano natanko 15 vzponov in spustov. Glede na to, da je slabih 20 ur v intervalih deževalo, si upam reči, da bi ob optimalnih pogojih brez težav naredil še vsaj enega, če ne kar dva vzpona ter spusta več. Pri tem mislim na nerazmočen, suh teren, temperaturo med 14 in 18 stopinjami, ob visoki stopnji pripravljenosti ter motiviranosti, kot sem jo tokrat imel. Jedel sem večinoma tople sendviče (toast, šunka, sir), koruzne tortilje (tuna, zelenjava) in pil kokošjo juho ter visokobeljakovinske regeneracijske napitke. Za kosilo sem užival v testeninah z omako in občasno prigriznil še beljakovinske čokoladice, slane krekerje, čips, nekaj sadja (limone, oranže, grozdje ter banane). Pred vsakim vzponom sem običajno vzel gel, a le do devetega vzpona. V povprečju sem popil sedem litrov navadne vode in šest litrov napitka z ogljikovimi hidrati, minerali ter elektroliti. Vseh 24 ur sem tekel v športnih copatih HOKA one one, model Speedgoat 4, ter večinoma v nepremočljivih in dobro paraprepustnih oblačilih proizvajalca Uglow. Pri vzponih sem si pomagal s palicami Leki, model Micro Trail Race. Ponoči sta mi pot osvetljevali čelni svetilki Silva, model TRAIL RUNER 4. Med tekom sem imel eno jutranjo in eno opoldansko masažo nog, ki je trajala približno 10 minut, ter malo daljšo, 20 minutno masažo ob zaključku aktivnosti. Za odlično opravljeno delo se zahvaljujem absolventu fizioterapije na Alma Mater Europaea Dorianu Hojniku. Zahvalil bi se še Alešu Novaku, ki me je vpeljal v svet trail tekov in je vseskozi moj mentor, trener, svetovalec in predvsem dober prijatelj.

Glavni pokrovitelj projekta

Glavni pokrovitelj projekta

Brez HERVIS-a in njihove ekipe projekta 24 H POHORJE zagotovo ne bi bilo možno izpeljati na tako visoko kvalitetnem nivoju. Zato se posebej zahvaljujem vodji marketinga SIMONU DRAGANIČU in direktorju podjetja ALEŠU ČERNETU, ki že od vsega začetka našega sodelovanja trdno verjameta vame in v naše društvo. V imenu MLADINSKEGA DOMA MARIBOR pa se seveda iskreno zahvaljujem za vaš denarni prispevek. HVALA!

Glavni podpornik projekta

K naši dobrodelni akciji, se je aktivno priključila tudi samostojna visokošolska izobraževalna ustanova iz Maribora ALMA MATER EUROPAEA – ECM.

MEDIJSKE OBJAVE DOGODKA: Tiskani in digitalni mediji

Maribor24Maribor infoMARIBOR 24 Si
Ptuj infoLOKALEC SiŠTAJERC – PRILOGA VEČERA
VEČERVEČERVEČER

MEDIJSKE OBJAVE DOGODKA: TV, radio in digitalni mediji

RTVSLO/TELE MBKTVSeniorji
RTVSLO/DOBRO JUTRORTV SLO 1 – DNEVNIKSTA
Maribor – MMC RTV SLOPOP TV – 24 UR – DNEVNIKMP PRODUKCIJA

Radio City – glavni medijski pokrovitelj dogodka

part 1part 2part 3part 4
Radio City, spremljanje dogodka v živo in javljanje s terena…

Znani donatorji in podporniki projekta (do 25.6.2020)

donatorji-in-pokrovitelji-projketa-3

Leave a Reply