V SLOGI JE MOČ

Cilj svojevrstnega športno-rekreativnega dogodka OBKROŽIMO PIRAMIDO 2022 je bil v eni uri čim večkrat ‘obkrožiti’ Piramido. Pričel se je z bobnarskim nastopom bobnarjev Plesne izbe Maribor, ki so obiskovalce ogreli z energičnimi afriškimi ritmi na tolkalih djembe in dunun. Sledil je pogovor z znanimi mariborskimi športniki. Odbojkar Rok Možič in njegov oče Peter, ki je bil prav tako uspešen odbojkar, sta spregovorila o njuni skupni hoji proti cilju, o vzgledu in motivaciji. Po pogovoru, ki ga je usmerjala Uršula Šerc Godec smo se skupaj z obiskovalci podali do starta pod Piramido in pričeli množičen pohod oziroma tek na Piramido.

Ura aktivnega “druženja” ob ritmu bobnev in vročem soncu

Po štartu, ki je sledil pri edini hišni številki Piramida 1 smo se pohodnniki in tekači podali na krožno pot. V začetku nas je bilo blizu štirideset, a nekaj pohodnikov se nam je vseskozi pridruževalo. Tako smo se na koncu približali številki petdeset. Južna pot, po kateri smo se vzpenjali je bila ves čas izpostavljena močnem soncu in temperature so se povzpele kar do 34 stopinj. Osvežitev smo ponujali na dveh postajah (spodnji in zgornji), za motivacijo in dober vajb pa so še naprej skrbeli bobnarji Plesne izbe Maribor. Ti so se skupaj z nami preselili pod vznožje Piramide. Na njenem vrhu, kjer smo zbirali barvne lesene palčke, ki smo jih na spodnji postaji oddali, pa nas je z ukulelo zabaval Daniel Marinič.

Na 1,6 km dolgi krožni poti, na kateri smo se povzpeli za slabih 100 višinskih metrov sta obiskala tudi zakonca Zupančič, ki sta bila tudi najstarejša udeleženca prireditve. Gospa Melita jih šteje 78, njen soprog Rajko, ki je opravil kar 4 kroge, pa je dve leti mlajši. Najmlajši udeleženec je bil Luka Kržan star 5 let, ki je bil na Piramidi še z dvema sestrama, očetom in mamo. Njegova sestra Elena jih šteje 10 let in je na 11 km Trail teku 4 križev, ki smo ga organizirali na dan državnosti, 25. junija 2022, dosegla odličen rezultat. Tudi na Piramido pa se je povzpela kar 5 krat. Vsem skupaj nam je v enu uri uspelo narediti 148 krogov. Absolutni zmagovalec je bil Mitja Črnčec, ki je s Piramido ta dan opravil sedemkrat, s šestimi krogi pa smo zaključili Robert Kereži, Luka Uršič, Tara Gašič, Matic Repina in Marjan Rihtarič. Zaradi pozitivnih odmevov na oba dogodka (Premagajmo Kalvarijo in Obkrožimo Piramido) bomo seveda s podobnimi, s tekom in hojo povezanimi dogodki, ki se bodo odvijali v različnih letnih časih in na različnih lokacijah, nadaljevali tudi v prihodnje. S to prireditvijo smo želeli “aktivirati” ljudi in jih motivirati, da se gibljejo, ob tem pa zabavajo. Hoteli smo jim pokazati, da imamo privilegij, ker živimo v mestu, ki je obkroženo z naravnim okoljem. Praktično streljaj iz samega mestnega jedra. Kar je zelo dragoceno. Gibanje, sploh v naravi, pa ima na človeka zelo blagodejne učinke.

MEDIJSKI ODZIVI NA DOGODEK

GALERIJA