Brezplačen tečaj nordijske hoje

NORDIJSKA HOJA

Nordijska hoja spada med najučinkovitejše oblike športne rekreacije in je vse bolj priljubljena športno-rekreativna dejavnost ozaveščenih ljudi po vsem svetu. 
Če pri nordijski hoji pravilno uporabljamo palice aktiviramo celo telo. Pri navadni hoji in teku so obremenjene predvsem mišice spodnjih okončin, pri nordijski hoji pa je vadba usmerjena tudi na mišice trupa, ramenskega obroča in rok. Razbremenitev pri uporabi palic za nordijsko hojo je še posebej učinkovita pri osebah s preveliko telesno težo in pri osebah z različnimi poškodbami ali obolenji sklepov. S pravilnim opiranjem na palice zagotavljamo večje ravnotežje in v vadbo aktivno vključimo mišice, ki jih pri navadni hoji ne obremenjujemo. 
Nordijsko hojo lahko izvajamo kjer koli in v vseh letnih časih. Teren vedno prilagajamo svojim telesnim sposobnostim. Začetniki izbirajo med lažjimi ravninskimi in rahlo razgibanimi tereni. Telesno bolj pripravljeni posamezniki pa s palicami za nordijsko hojo osvajajo tudi težje terene. 
Gibalna aktivnost nordijske hoje izhaja iz teka na smučeh. Znano je, da tek na smučeh spada med najučinkovitejše oblike športne rekreacije, zato tudi pri nordijski hoji ni nič drugače. Nordijska hoja s palicami v dvotaktnem diagonalnem koraku je spomladi, poleti in jeseni učinkovita priprava na sproščeno in užitkov polno drsenje na tekaških smučeh. Tako kot smučarski tek, je tudi nordijska hoja kakovostna in poceni oblika športne rekreacije. Potrebujemo le primerno športno obutev in oblačila ter ustrezne palice.
Nordijska hoja je oblika rekreacije za različne generacije, zato nam ponuja tudi možnost družabnega povezovanja na prostem. Poleg tega pa hoja na svežem zraku v naravnem okolju na vsakogar deluje sproščujoče in pomirjujoče.

Brezplačen tečaj Nordijske hoje bo izvajala Špela Strasser iz ZELENO JABOLKO SPORT .

PROGRAM BREZPLAČNEGA TEČAJA , KI BO POTEKAL V OKVIRU PROJEKTA PREMAGAJMO KLAVARIJO 2022

Tečaj bo potekal 25. junija na zelenih površinah ŠD Center Maribor in sicer v dveh terminih: od 9:00 do 10:00 in od 10:30 do 11:30. Na voljo bo 15 parov palic za nordijsko hojo, ki si jih boste lahko brezplačno izposodili. Kdor ima svoje palice, jih naj prinese s seboj. Promocijskega tečaja se lahko udeležijo le tisti, ki se bodo prijavili na spodnjem obrazcu. V prijavnici je treba sporočiti na kateri termin boste prišli (prijaviti se je možno samo na enega) in če potrebujete palice oz. če imate svoje. Priporočamo, da ste oblečeni v vremenu primerna športna oblačila. Število udeležencev bo omejeno na 15 plus 5 tistih, ki bodo prinesli svoje palice.

PRIJAVNI OBRAZEC

IME IN PRIIMEK
SPOL
LETNICA ROJSTVA
NA KATERI TERMIN SE PRIJAVLJATE (vnesite ob 09:00 ali ob 10:30)
ALI POTREBUJETE PALICE, KI SI JIH LAHKO BREZPLAČNO IZPOSODITE
(odgovorite z DA ali NE – prinesem svoje)
VAŠ ELEKTRONSKI NASLOV
VAŠA TELEFONSKA ŠTEVILKA
STRINJAM SE S POGOJI (vnesite še enkrat vaše ime in priimek)
ALI NAM ŽELITE KAJ SPOROČITI OZ. NAS VPRAŠATI?
The form has been submitted successfully!
There has been some error while submitting the form. Please verify all form fields again.

Brezplačen tečaj Nordijske hoje bo izvajala Špela Strasser iz ZELENO JABOLKO SPORT .


Leave a Reply