NEMOGOČE JE SAMO BESEDA od 30. maja do 1. junija 2019

(Za)pelji me v Maribor – sočutno mesto. Na dobrodelni pohod in trail tek na Piramido, dobrodelne koncerte, lutkovno predstavo, Hospickafe, postavitev hospic klopce, otroški športni poligon, telovadbo za starejše, Knedlove tortilje, Danilov Piramida pisker ter veselo medgeneracijsko druženje v Mestnem parku Maribor.

Da je „Nemogoče samo beseda“, bomo z istoimenskim projektom s pomočjo sponzorjev, donatorjev, prostovoljnih prispevkov in deležem prodanih startnin vsako leto pomagali tistim, ki nas potrebujejo. V letu 2019 bomo prvi izkupiček namenili mariborskemu območnemu odboru Slovenskega društva Hospic za pomoč umirajočim bolnikom ter njihovim svojcem. Tako začetki kot konci so v naših življenjih namreč prelomnice, ob katerih smo najbližje svojemu bistvu, ranljivosti, krhkosti, minljivosti, a hkrati zavedanju o moči plemenitosti, humanosti, solidarnosti.

Navajamo zgodbo uporabnika Slovenskega društva Hospic, ki nam jo je posredovala Tamara Zemlič Radović (OO Maribor), vodja programa Hospic-spremljanje. Gospod Jože J. je povedal: “Če bi vedel, da me čaka tako hitra smrt, bi več časa posvetil druženju, družini, humanitarnosti in športu. Ne bi živel samo za kariero. Zato: dovolite si biti skupaj! ”

K projektu Nemogoče je samo beseda 2019 je pristopila tudi ArmaMaxa optika • galerija, ki je donirala 3 umetniška dela. Le ta, so od tega trenutka na licitaciji na tej povezavi in na faceboku. Izkupiček bo namenjen Slovenskemu društvu hospic​.

Tekače s predprijavo in plačilom startnine do 27. maja naprošamo, da se na dan prireditve, 1. junija, med 8:00 in 8:45 uro (za rdečo pot) in med 8.00 in 9:15 (za zeleno pot), oglasijo v INFO šotoru, kjer bodo podpisali izjavo in prevzeli startni paket. Brez tega sodelovanje na prireditvi ne bo mogoče. Paket vsebuje štartno številko, bon za kosilo, Dechatlonovo tekaško majico z napisom: »Nemogoče je samo beseda«, kupon za brezplačni preventivni zobozdravstveni pregled in nekaj praktičnih daril. Na poteh bodo okrepčevalne postaje z napitki in prigrizki.

Tekači, ki se bodo prijavili in startnino poravnali na dan prireditve (15 eur za odrasle in 10 eur za rojene po letu 2001), lahko to storijo v šotoru PRIJAVE, med 8:00 in 8:45 uro  (za rdečo pot) ter med 8.00 in 9:15 (za zeleno pot).

Delež startnin bomo namenili za programe in delovanje Slovenskega društva hospic, območnega odbora Maribor, ter za skupen dolgoročni projekt Maribor sočutno mesto.

Start in cilj obeh tekaških poti bosta pred paviljonom v Mestnem parku Maribor. Trail tek/RDEČA POT (16,8 km) bomo pričeli ob 9:O0, ZELENA POT (7,4 km) pa ob 9:30.

Začetek pohoda na Piramido/ MODRA POT (3,2 km) bo ob 10 uri. Zbirno mesto za pohodnike bo na koncu asfaltirane poti, ki vodi na Piramido.

Vidimo ob vsakem vremenu.

Veselimo se srečanja z vami,

Trail teka (rdeča in zelena pot) sta lahka do srednje zahtevna in namenjena rekreativnim, amaterskim pa tudi tekmovalnim športnikom. Potekata pretežno po gozdnih poteh, zato priporočamo tekaške copate namenjene teku v naravi. Označeni bosta z barvo imena poti in puščicami, ki bodo nakazovale smer. Na pomembnejših odcepih bodo stali redarji, ki bodo tekače usmerjali. Na obeh poteh bodo tudi kontrolne točke ter okrepčevalnice PUT, VESNA in IZA, ki smo jih poimenovali po donatorjem dogodka. Kljub temu, da ne bo časovnih zapor, saj prireditev ni tekmovalnega značaja,  bomo udeležencem merili čas. Na posameznih atraktivnih točkah ob poti bodo tudi fotografi.

V ciljnem prostoru se boste v šotoru GARDEROBA lahko preoblekli, zato priporočamo, da vzamete s seboj rezervna oblačila in obutev. Tušev žal ne bo, zato imejte s seboj še vlažilne robčke in brisačke. Po opravljeni prijavi in podpisu izjave jih boste namreč lahko odnesli v šotor OPREMA in jih ob zaključku teka tam tudi prevzeli.

Uporaba palic na trail tekih in pohodu je dovoljena, vendar zaradi nezahtevnosti terena po mnenju organizatorja niso potrebne.

VSE UDELEŽENCE OPOZARJAMO, NAJ BODO OB SPUSTU PRI PREHOD NA ASFALTIRANO CESTO, KLJUB DELNI ZAPORI, ŠE POSEBEJ PREVIDNI!!!

Startnina in dobrodelni prispevki

Startnina za trail tek (7 km ali 16 km) znaša za odrasle 15 €, za otroke 10 €. Plačati jo bo možno samo na dan prireditve v startno-ciljnem prostoru v šotoru PRIJAVE, med 8:00 in 8.45 uro za RDEČO POT in med 8.00 in 9. 15 uro za ZELENO POT . V startnini DDV ni obračunan po 12. točki 42. člena ZDDV-1.

PROSTOVOLJNI PRISPEVKI

Če lahko prispevate več, je vaša pomoč seveda zelo dobrodošla. Tudi tisti, ki ne želite teči, lahko pomagate po svojih najboljših močeh z dobrodelnimi prispevki. Najlepša hvala za podporo!

zbiranje prostovoljnih prispevkov