NEMOGOČE JE SAMO BESEDA od 30. maja do 1. junija 2019

(Za)pelji me v Maribor – sočutno mesto. Na dobrodelni pohod in trail tek na Piramido, dobrodelne koncerte, lutkovno predstavo, Hospickafe, postavitev hospic klopce, otroški športni poligon, telovadbo za starejše, Knedlove tortilje, Danilov Piramida pisker ter veselo medgeneracijsko druženje v Mestnem parku Maribor.

Da je „Nemogoče samo beseda“, bomo z istoimenskim projektom s pomočjo sponzorjev, donatorjev, prostovoljnih prispevkov in deležem prodanih startnin vsako leto pomagali tistim, ki nas potrebujejo. V letu 2019 bomo prvi izkupiček namenili mariborskemu območnemu odboru Slovenskega društva Hospic za pomoč umirajočim bolnikom ter njihovim svojcem. Tako začetki kot konci so v naših življenjih namreč prelomnice, ob katerih smo najbližje svojemu bistvu, ranljivosti, krhkosti, minljivosti, a hkrati zavedanju o moči plemenitosti, humanosti, solidarnosti.

Navajamo zgodbo uporabnika Slovenskega društva Hospic, ki nam jo je posredovala Tamara Zemlič Radović (OO Maribor), vodja programa Hospic-spremljanje. Gospod Jože J. je povedal: “Če bi vedel, da me čaka tako hitra smrt, bi več časa posvetil druženju, družini, humanitarnosti in športu. Ne bi živel samo za kariero. Zato: dovolite si biti skupaj! ”

Start in cilj obeh tekaških poti bosta pred paviljonom v Mestnem parku Maribor. Trail tek RDEČA POT (16 km) bomo pričeli ob 9:O0, ZELENA POT (7 km) pa ob 9:30. Prireditev bo ob vsakem vremenu.

Pohod na Piramido (MODRA POT) bomo pričeli ob 10:00. Zbirno mesto za pohodnike bo na koncu asfaltirane poti, ki vodi na Piramido. Prireditev bo ob vsakem vremenu.

Tekače s predprijavo in plačilom startnine na spletu do 27. maja 2019 (startnina v predprijavi znaša 10 eur za odrasle in 5 eur za rojene po letu 2001) naprošamo, da se oglasijo na dan prireditve, 1. junija 2019, med 8:00 in 9:00 uro v INFO šotoru, kjer bodo podpisali izjavo in prevzeli startni paket. Brez startne številke in podpisane izjave ne bo možno sodelovati na prireditvi. Paket bo vseboval štartno številko, bon za kosilo, Dechatlonovo tekaško majico z napisom: »Nemogoče je samo beseda«, kupon za brezplačni preventivni zobozdravstveni pregled in nekaj drugih manjših praktičnih daril. Na poteh bodo tudi okrepčevalne postaje z napitki in prigrizki. Tekači, ki se bodo prijavili in plačali startnino na dan prireditve (15 eur za odrasle in 10 eur za rojene po letu 2001), lahko to storijo v šotoru PRIJAVE med 8:00 in 8:45 uro  (za rdečo pot), med 8.00 in 9:15 (za zeleno pot). Delež startnin bomo namenili za programe in delovanje Slovenskega društva hospic, območnega odbora Maribor ter za skupen dolgoročni projekt Maribor sočutno mesto.

Trail teka (rdeča in zelena pot) sta lahka do srednje zahtevna in namenjena rekreativnim, amaterskim pa tudi tekmovalnim športnikom. Potekata pretežno po gozdnih poteh, zato priporočamo tekaške copate namenjene teku v naravi. Označeni bosta z barvo imena poti in puščicami, ki bodo nakazovale smer. Na pomembnejših odcepih bodo stali redarji, ki bodo tekače usmerjali. Na obeh poteh bodo tudi kontrolne točke ter okrepčevalnice PUT, VESNA in IZA, ki smo jih poimenovali po donatorjem dogodka. Kljub temu, da ne bo časovnih zapor, saj prireditev ni tekmovalnega značaja,  bomo udeležencem merili čas. Na posameznih atraktivnih točkah ob poti bodo tudi fotografi.

V ciljnem prostoru se boste v šotoru GARDEROBA lahko preoblekli, zato priporočamo, da vzamete s seboj rezervna oblačila in obutev. Tušev žal ne bo, zato imejte s seboj še vlažilne robčke in brisačke. Po opravljeni prijavi in podpisu izjave jih boste namreč lahko odnesli v šotor OPREMA in jih ob zaključku teka tam tudi prevzeli.

Uporaba palic na trail tekih in pohodu je dovoljena, vendar zaradi nezahtevnosti terena po mnenju organizatorja niso potrebne.

VSE UDELEŽENCE OPOZARJAMO, NAJ BODO OB SPUSTU PRI PREHOD NA ASFALTIRANO CESTO, KLJUB DELNI ZAPORI, ŠE POSEBEJ PREVIDNI!!!

PRIJAVNI OBRAZEC

Če ste pohodnik je prireditve za vas brezplačna. Vaše predprijave zbiramo zgolj zaradi naročila spominskih majic in obrokov v ciljnem prostoru. Zato vas prosimo, da tudi vi ustrezno izpolnite zahtevane podatke. Arheološko najdbišče na Piramidi si bo pod strokovnim vodstvom gospe Mire Gulič možno ogledati od blizu. Zato bodite na startu pravočasno.

Prijava na trail tek (7km ali 16 km) ali pohod na piramido

Prijavni obrazec lahko izpolni le odrasla oseba. Za otroka, ki še ni dopolnil 18 let, prijavo izpolnijo starši ali skrbniki. V tem primeru, prosimo, da vnesete otrokove podatke. Po oddani prijavi prejmete obvestilo.  Status prijave in plačil štartnine lahko spremljate tudi na seznamu prijavljenih pohodnikov in tekačev.

Šele po nakazilu startnine (za trail tek) na spodnji račun, je postopek uspešno zaključen, račun prejmete po e-pošti. Če potrebujete original, prosim sporočite, da vam ga pošljemo po pošti. Vsa navodila, kje in kako prevzamete štartno številko, bodo objavljena na naši spletni strani, prejmete pa jih tudi po e-pošti. Ob prevzemu štartnega paketa, na dan prireditve, boste podpisali še spodnjo IZJAVO. Za otroka, ki še ni dopolnil 18 let, bo izjavo podpisal starš ali skrbnik.


Katere dejavnosti se boste udeležili?

Ali želite Dechatlonovo tekaško majico  s sloganom: »Nemogoče je samo beseda«? (Majica je brezplačna)

Če ste označili DA,  izberite prosim še velikost majice:

IZJAVA: S prijavo potrjujem, da so podatki v prijavnem obrazcu resnični. Izjavljam, da sem zdrav(a) in vsestransko pripravljen(a) na tekmovanje. Tekmoval(a) bom na lastno odgovornost in v primeru kakršne koli škode, ki bi jo utrpel(a) ob udeležbi na tej prireditvi, ne bom tožil(a) organizatorja ali zahteval(a) nadomestila. Strinjam se, da organizator osebne podatke, ki sem jih vnesel(a) na ta obrazec, uporabi za splošne administrativne objave, povezane z mojim sodelovanjem in obveščanjem na tej prireditvi. Soglašam tudi z objavo fotografij, filmskih in video posnetkov, intervjujev ipd. v sredstvih javnega obveščanja in na spletnih straneh prireditve, zato ne zahtevam posebnega dovoljenja. Seznanjen(a) sem, da organizator ni odgovoren za kakršno koli izgubo, materialno škodo, druge zahtevke, izdatke ali stroške, ki bi nastali z mojim sodelovanjem na prireditvi. Organizator bo osebne podatke udeležencev uporabljal in shranjeval skladno z Zakonom o varstvu osebnih podatkov.

Startnina in dobrodelni prispevki

Startnina za trail tek (7 km ali 16 km) znaša za odrasle 10 €, za otroke 5 €. Ugodnejše spletne prijave z zgornjim obrazcem in plačilom po nakazilu bodo odprte do vključno ponedeljka, 27.5.2019. Po tem datumu bo startnina za odrasle znašala 15 €, za otroke 10 €, plačati pa jo bo možno samo na dan prireditve v startno-ciljnem prostoru v šotoru PRIJAVE, med 8:00 in 9:00 uro . V startnini DDV ni obračunan po 12. točki 42. člena ZDDV-1.

PROSTOVOLJNI PRISPEVKI

Če lahko prispevate več, je vaša pomoč seveda zelo dobrodošla. Tudi tisti, ki ne želite teči, lahko pomagate po svojih najboljših močeh z dobrodelnimi prispevki. Najlepša hvala za podporo!