KAKO SMO SE IMELI

V okviru Festivala Lent 2022 in športnega Art kampa bo ŠD Ultra+Robert z soorganozatorji ŠD Center Maribor, Srednja šola za Gostinstvo in turizem Maribor in Zeleno jabolko sport premierno organiziralo športno rekreativni dogodek Premagaj(mo) Kalvarijo 2022, s katerim želimo spodbuditi ljudi, predvsem pa najmlajše in najstarejše, da se priključijo preventivnim športnim aktivnostim ter ponovni socializaciji in druženju. Strokovnjaki iz različnih področij so namreč ugotovili, da je obdobje zadnjih dveh let, ko je bila razglašena epidemija in z njo povezani ukrepi, najmočneje prizadela ravno slednje.

Naša želja je, da bi dogodek skozi rekreacijo in zabavo združil vse generacije.

Kdaj in kje?


V soboto, 25. junija, na dan državnosti, bomo tako izpeljali nekaj aktivnosti, v katere se bodo lahko enakovredno vključile vse generacije:

Orientacijski medgeneracijski pohod (od 08:00 do 11:00)

Skoraj 5 kilometrov dolg pohod je namenjen mladim družinam ter babicam in dedkkom z vnuki. Hojo bomo naredili zanimivejšo z vrisano potjo na zemljevidu in obiskom razglednih točk, kjer boste pisno odgovarjali na vprašanja. Ta se bodo nanašala na določene vsebine povezane z zgodovino, geografijo, kulturo in biologijo. S pravilno odgovorjenimi vprašanji na  kartončkih se boste vrnili na štartno-ciljni prostor, kjer vas bodo čakale praktične nagrade.

Orientacijski medgeneracijski pohod bo namenjen mladim družinam ter babicam in dedkom z vnuki.

VEČ INFORMACIJ IN PREDPRIJAVE

Tečaj nordijske hoje (1. skupina ob 09.00 do 10.00, 2. skupina od 10.30 do 11.30)

Tečaj nordijske hoje bo izvajala Špela Straser s pomočniki. Kdo so Zeleno jabolko sport, kaj počnejo in več o Nordijski hoji pa najdete TUKAJ.

VEČ INFORMACIJ IN PREDPRIJAVE

Športni poligon in zabavne igre na prostem (od 08:00 do 12:00)

Športni poligon za otroke na prostem bo pripravilo ŠD Center Maribor, za zabavne igre pa bo poskrbel Mopa d.o.o.

Rekreativni trail tek (Start 22 km ob 08:00 in 11 km ob 08:30. Limit obeh tekov do 12:00)

Vsekakor bosta zelo zanimiva oba trail teka LUMARJEV TEK 4 KRIŽEV in TEK 7 KRIŽEV Zavarovalnice Triglav in sicer na 11 in 22 kilometrov, ki bosta potekala po okoliških mariborskih gričih. Mariborčani imamo privilegij, da se lahko udeležimo trail teka, ki ima štart in cilj v strogem centru mesta, organizatorji pa srečo, da ob tem ni treba zapirati ene same ceste ali ulice. Tekačem bomo ponudili izlet v neokrnjeno naravo, ki se skriva le lučaj iz Maribora, dve okrepčevalni postaji, toplo malico in napitke v cilju ter elektronsko merjenje časov.

Osrednji dogodek v sklopu prireditev bo zagotovo rekreativni trail tek. Za vas smo pripravili dve dolžini in sicer LUMARJEV TEK 4 KRIŽEV na 11 km in TEK 7 KRIŽEV Zavarovalnice Triglav v dolžini 22 kilometrov.

VEČ INFORMACIJ IN PREDPRIJAVE

Ambasadorja 22 km poti TEK 7 KRIŽEV Zavarovalnice Triglav sta znan mariborski tekaški par Martina Potrč in Janez Klančnik. Pokrovitelj teka pa je ZAVAROVALNICA TRIGLAV.

Skupina Mariborski tekači pa bodo prevzeli ambasadorstvo za 11 km pot LUMARJEV TEK 4 KRŽEV, katerega pokrovitelj je znano in uspešno mariborsko podjetje LUMAR.

Večina dejavnosti se bo odvijala v štartno ciljnem prostoru na ograjeni zelenici ob telovadnici ŠD Center Maribor, Mladinska ulica 12 a, kjer bodo udeleženci prejeli tudi topli obrok, ki ga bo za nas pripravila Srednja šola za gostinstvo in turizem Maribor.

Za POMOČ pri izpeljavi projekta IŠČEMO PROSTOVOLJCE

Pripravili smo seznam opravil, kjer bi potrebovali pomoč prostovoljcev in upamo, da se nam pridružite…

Spremljajte pa nas tudi na naši Facebook strani.

MEDIJSKE OBJAVE, GALERIJE, ODZIVI NA DOGODEK

Leave a Reply