V okviru Festivala Lent 2022 in športnega Art kampa bo ŠD Ultra+Robert z soorganozatorji ŠD Center Maribor, Srednja šola za Gostinstvo in turizem Maribor in Zeleno jabolko sport premierno organiziralo športno rekreativni dogodek Premagaj(mo) Kalvarijo 2022, s katerim želimo spodbuditi ljudi, predvsem pa najmlajše in najstarejše, da se priključijo preventivnim športnim aktivnostim ter ponovni socializaciji in druženju. Strokovnjaki iz različnih področij so namreč ugotovili, da je obdobje zadnjih dveh let, ko je bila razglašena epidemija in z njo povezani ukrepi, najmočneje prizadela ravno slednje.

Naša želja je, da bi dogodek skozi rekreacijo in zabavo združil vse generacije.

Kdaj in kje?


V soboto, 25. junija, na dan državnosti, bomo tako izpeljali nekaj aktivnosti, v katere se bodo lahko enakovredno vključile vse generacije:

Orientacijski medgeneracijski pohod (od 08:00 do 11:00)

Pohod bo organiziran za mlade družine ter babice in dedke z vnuki. Hojo bomo naredili zanimivejšo z vrisano potjo na zemljevidu in obiskom razglednih točk, kjer bodo pisno odgovarjali na vprašanja, ki se bodo nanašala na določene vsebine povezane z zgodovino, geografijo in biologijo ali razgledom iz posamezne točke. S pravilno odgovorjenimi vprašanji na  kartončkih in z žigi zapolnjenimi prostori, se bodo udeleženci vrnili na štartno-ciljni prostor, kjer bodo prejeli praktične nagrade.

Orientacijski medgeneracijski pohod bo namenjen mladim družinam ter babicam in dedkom z vnuki.

VEČ INFORMACIJ IN PREDPRIJAVE

Tečaj nordijske hoje (od 08:00 do 11:00)

Tečaj nordijske hoje bo izvajala Špela Straser s pomočniki. Kdo so Zeleno jabolko sport, kaj počnejo in več o Nordijski hoji pa najdete TUKAJ.

VEČ INFORMACIJ IN PREDPRIJAVE

Športni poligon in zabavne igre na prostem (od 08:00 do 12:00)

Športni poligon za otroke na prostem bo pripravilo ŠD Center Maribor, za zabavne igre pa bo poskrbel Mopa d.o.o.

Rekreativni trail tek (ob 08:00 in ob 09:00 do 11:00)

Vsekakor bosta zelo zanimiva oba trail teka LUMARJEV TEK 4 KRIŽEV in TEK 7 KRIŽEV in sicer na 11 in 22 kilometrov, ki bosta potekala po okoliških mariborskih gričih. Mariborčani imamo privilegij, da se lahko udeležimo trail teka, ki ima štart in cilj v strogem centru mesta, organizatorji pa srečo, da ob tem ni treba zapirati ene same ceste ali ulice.

Osrednji dogodek v sklopu preireditev bo zagotovo rekreativni trail tek. Za vas smo pripravili dve dolžini in sicer LUMARJEV TEK 4 KRIŽEV na 11 km in TEK 7 KRIŽEV 22 kilometrov.

VEČ INFORMACIJ IN PREDPRIJAVE

Ambasadorja 22 km poti TEK 7 KRIŽEV sta znan mariborski tekaški par Martina Potrč in Janez Klančnik

Skupina Mariborski tekači pa bodo prevzeli ambasadorstvo za 11 km pot LUMARJEV TEK 4 KRŽEV, katerega pokrovitelj je znano in uspešno mariborsko podjetje LUMAR.

Večina dejavnosti se bo odvijala v štartno ciljnem prostoru na ograjeni zelenici ob telovadnici ŠD Center Maribor, Mladinska ulica 12 a, kjer bodo udeleženci prejeli tudi topli obrok, ki ga bo za nas pripravila Srednja šola za gostinstvo in turizem Maribor.

Za POMOČ pri izpeljavi projekta IŠČEMO PROSTOVOLJCE

Pripravili smo seznam opravil, kjer bi potrebovali pomoč prostovoljcev in upamo, da se nam pridružite…

Spremljajte pa nas tudi na naši Facebook strani.

Leave a Reply