Športno društvo Non plus ultra

Logotip Športnega društva Non plus ultra

Latinski rek Non plus ultra, napisan na Herkulovih stebrih pri Gibraltarjevem zalivu, je opozarjal pomorščake, da od tukaj naprej ničesar večjega ni več mogoče. Da so dosegli “najvišji cilj” in (si) izpolnili sanje. Zato nikakor ni naključje, da smo si ga izbrali za ime našega športnega društva, saj smo se zavezali, da tako daleč v Sloveniji razvijemo ter populiziramo čudovit svet trail in ultra trail tekov, posebej med mladimi. Elementarne oblike gibanja, kot sta hoja in tek, so nam namreč omogočile preživetje in iz narave izhajamo, zato je nujno, da se vanjo tudi vračamo.

Po mir in ravnotežje

Prihajamo iz narave zato je njen klic tako močan…

Nekaj dejavnosti, ki jih načrtujemo v letu 2019

Nemogoče je samo beseda

Humanitarna akcija za Slovensko društvo Hospic, območno enoto Maribor. Postavitev “hospic klopce” v sodelovanju z društvom Zgodbe o klopeh in ljudeh , koncert presenečenja v Minoritskem samostanu Maribor, dobrodelni Trail tek ter pohod na Piramido, koncert Boštjan Nipič – NIPKE pri Paviljonu Mestnega parka Maribor, lutkovna predstava Sanje o zvezdi v sodelovanju z Lutkovnim gledališčem Maribor

„The Slovenian Freedom Trail – The International Memorial Trail of Alliance The Crow’s Flight“Vranov let 2019

Da so univerzalne vrednote, humanost, srčnost, sočutje, junaštvo, v Slovence vtkane še danes, bomo z mednarodno tekaško skupino med 24. in 28. septembrom 2019, prvič dokazali tako, da bomo pot v celoti pretekli. Častno pokroviteljstvo nad projektom je prevzel predsednik Republike Slovenije Borut Pahor.

Pokljuka trail 2019

Leto bomo zaključili s športno prireditvijo Pokljuka trail v oktobru in del sredstev namenili izgradnji otroških igral na tamkajšnjem javnem igrišču.

Celoletna šola trail teka za vse starosti, vodenje in organizacja izletov, tekmovanj, predavanj…

Skupaj močnejši

Smo izkušena, dinamična in ambiciozna skupina športnih zanesenjakov, ki nas druži ljubezen do aktivnega preživljanja prostega časa v naravi. Naši strasti sta tek in pohodništvo. Z željo, da bi čim več ljudi, tudi manj izkušenih, z nami doživelo veliko čudovitih, varnih ter nepozabnih trenutkov v naravi, smo ustanovili Športno društvo Non plus ultra in platformo Trail Run Adventures Slovenia. Ker je priložnosti za sodelovanje z nami torej ogromno, smo ponudbo za lažjo predstavo ter dogovarjanje strnili v nekaj paketov, ki jih seveda zmeraj lahko prilagodimo željam in potrebam strank.

Osnovni paket zajema vodenje trail tekov oziroma tekov v naravi, orientacijskih tekov, pohodov, izletov ali organiziranje adrenalinskih in team building preizkušnenj, ki so časovno, dolžinsko ter po zahtevnosti prilagojeni povpraševanju. 

Ker bi radi tako domače kot tuje goste popeljali v neokrnjene in skrite kotičke naše dežele, ponujamo nepozabne izkušnje na številnih destinacijah. S planinskimi društvi ter oskrbniki planinskih koč imamo namreč stkano razvejano mrežo različno dolgih ter zahtevnih aktivnosti, ki na željo vključujejo prehrano, bivanje, prevoz ter ostalo potrebno oskrbo na izletih oz. turah. Dogodivščine fotografiramo in snemamo (razen na izrecno željo stranke oz. gosta, če tega ne želi), da udeleženci iz avanture odnesejo tudi trajen spomin.

Ponujamo nepozabne izkušnje na številnih destinacijah…

Zakaj šola trail teka?

Ker se društvo, kot rečeno, ukvarja s promocijo in razvojem Trail in Ultra Trail teka, smo ustanovili tudi Celoletno šolo trail teka za vse starosti, ki jo mladim še posebej popestrimo. Vse več ljudi teče v naravi, kjer pozabijo na skrbi in uživajo v trenutku, prebudijo notranje čute ter poskrbijo za popoln odklop od stresa. Tehnika trail teka pa se močno razlikuje od teka po trdni podlagi. Od prvih korakov pred dobrim desetletjem do danes, je ta čudoviti šport namreč močno napredoval, zato je pomembno, kako učinkovito tečemo in se prilagajamo terenu. Naš program tako vključuje različne oblike športnih aktivnostih, pomembne za preprečevanje poškodb, razvijanje ravnotežja, hitrosti ter koordinacije.

Ponudba turističnim kmetijam, glampingom, športnim hotelom…

Odprti smo za vse oblike sodelovanj in z veseljem se prilagodimo vašim željam ter željam vaših strank. Verjamemo, da bomo skupaj dosegli kakovostno nadgradnjo vaših storitev, zato se bodo vaši gostje še raje vračali k vam.

Leave a Reply