Ultra x World Championships Slovenia 2022 del 2

Izganjanje hudiča

Tako sem se v soboto po kosilu, namesto v petek zjutraj, kot sem prvotno načrtoval, zapeljal proti Vipavski dolini. Sploh nisem vedel, da bo prvi del trase Ultra x World Championships Slovenia 2022 speljan skozi idilično srednjeveško mestece Vipavski križ. Še manj pa, da sem si rezerviral apartma v delu preurejenega župnišča, kjer se je leta 1563 na poti iz Gorice v Ljubljano ustavil Primož Trubar in nagovoril zbrane. Prijazna lastnica apartmaja, ki je bil ovešen s križi vseh vrst, mi je na mizi pripravila skledo češenj in izganjanje hudiča se je lahko pričelo.

Zadnja noč v obilici udobja

Peden sem se odpravil spat, sem se sprehodil po tihih, samotnih in ozkih uličicah mesteca. Idilo je nekoliko zmotil glasen vrvež na osrednjem trgu, kjer se je odvijal tradicionali Praznik češenj. Na kmečki tržnici so poleg različnih vrst češenj ponujali še češnjeve marmelade, džeme, likerje, sokove, omake in sladolede. Na razstavi, kjer so predstavljali blizu petdeset različnih vrst tega koščičastega sadja pa je potekala tudi degustacija. Ker sem se še vedno boril s posledicami trebušne gripe, nisem upal tvegati, da bi ponovno nadražil že nekoliko umirjeno črevesje. Zato sem si “napasel” le oči.

Tradicionalni Praznik češenj na Vipavskem križu je postregel tudi z razstavo in degustacijo. Sam sem si “napasel” žal samo či.

Vsakič obstaja vsaj žarek upanja, zaradi česar je vredno vztrajati

Pred spanjem je bilo pomembno le to, da sem bil trdno odločen, da bom v ponedeljek zjutraj stal na štartu premiernega Ultra X World Championships Slovenia 2022. Moram poskusiti, saj sem v ta projekt vložil celega sebe. Zato ne bom dovolil, da mi ukradejo sanje.

Leave a Reply