Ultra X Azore – del 6

Od Furnasa do zadnje kontrolne točke sem se priključil manjši skupinici v kateri je bil Poljak Andrzej Kowalik. Tudi njemu ni šlo najbolje, saj je prvo etapo zaključil uro in pol pred menoj. Po nekaj krajših vzponih sem izgubil stik z njimi in si zato na kotrolni točki privoščil malo daljši odmor. Prostovoljka, ki mi je na Ultra X Jordanija nadela ime Yellow man in mi večkrat oskrbela žulje, me je tokrat rešila z vrečko čipsa.

Zadnjih 15 kilometrov sem se trudil (u)loviti ubežnike, a so žal bili premočni. Tako bom v naslednjem letu poskušal najti odgovore na številna nova vprašanja, ki so se mi odprla v izredno uspešni sezoni 2021.

Spust do jezera Lagoa das Furnas je bil dolg 9 kilometrov in položen, a telo žal ni več ubogalo. Tudi na zadnji, 2 kilometra dolgi ravnini, ki se je vila ob čudovitem jezeru, se nisem uspel spraviti v običajen pogon. Tako sem prišel v cilj po natanko osmih urah, kar za 50 kilometrsko razdaljo, na 75 km podlage, niti ni tako slabo. Eric je bil odličen, saj je prispel pol ure pred mano in mi tako speljal prvo mesto v kategoriji M+50.

Leave a Reply