Recept za Ultra Keto Power Bar

Z Robertom sva za vse »maščoboljubne« športnike spisala obljubljeni recept za Ultra Keto Power Bar iz arašidovega masla, jajc, kokosove maščobe, mandljev, temne čokolade in še česa. Ker je zadeva še v »demo« verziji, bo trenutni recept najbrž doživljal določene rekonstrukcijske popravke. A brez skrbi, o vsem vas bova sproti obveščala. Zaenkrat nama je pomembno, da je zadeva kompaktna, dobrega okusa in polna kalorij, večino iz maščobnega deleža seveda.

Sestavine:

1 skodelica arašidovega ali mandljevega masla

1 skodelica kokosovega masla

1/2 skodelice kokosovega olja

1 žlička vanilije v prahu

1/2 žličke cimeta v prahu

1 žlička pecilnega praška

1 žlička morske soli

2 žlički limoninega sok

1/2 žličke nasekljanega svežega ali posušenega rožmarina

2 večji jajci (beljak in rumenjak)

1/4 čajne žličke izvlečka stevije

1 skodelice sesekljanih mandljev

½ skodelice nasekljane temne čokolade (najmanj 85%)

Navodila:

Pripravite pečico tako, da jo segrejte na 175° C.

V ognjevarni posodi na rahlem ognju segrevajte arašidovo maslo, kokosovo maslo in kokosovo olje tako dolgo, da se sestavine razpustijo in se med seboj dobro povežejo. Zato ves čas mešajte.

Nato posodo odstranite z vira toplote in vanjo umešajte še vanilijo, pecilni prašek in sol. Dodajte jajca in stevijo ter vse skupaj dobro premešajte. Na koncu stresite v maso še sesekljane mandlje, koščke čokolade, limonin sok, rožmarin ter vse skupaj enakomerno porazdelite v pripravljen ozek in podolgovat pekač v katerega ste pripravili peki papir. Najboljši so pekači globine in širine cca. 10 -15 cm, ter dolžine 25 cm.

Pečete od 20 do 30 minut. Nato pekač vzamete iz pečice, ga prekrijete s kuhinjsko krpo in čez noč pecivo hladite na sobni temperaturi. Še boljši učinek dosežete z zamrzovanjem in sicer tako, da nekaj ur po peki, ko je masa ohlajena, vse skupaj postavite v zamrzovalnik. Po dveh urah zamrzovanja je treba pecivo nekaj časa pustiti na sobni temperaturi in ga potem narezati na centimeter debel ploščice, ki jih zavijete v alu-folijo.

Pa dober “tek”…

Leave a Reply