SESTAVINE:
»Suhe« sestavine:
- 1 skodelica moke (cca 70 g ), ki jo naredimo tako, da zmeljemo mešanico semen (lanena, sezamova, makova, bučna… po želji)
- 1 skodelica mandljeve moke (cca 70 g )
- 20 g Psylliuma (indijski trpotec)
- 1 žlička (5g) pecilnega praška
- sol + zelišča + začimbe + ocvrta čebula + sesekljan česen (vse po izbiri)
»Mokre« sestavine:
- 1 srednje velika naribana jedilna bučka (Zucchini)
- 4 jajca
- čajna žlička domačega jabolčnega kisa
- 1/2 skodelice mleka po izbiri (priporočam mandljevo)
POSTOPEK:
Pečico predhodno segrejte na 175 ° C. V večji skledi zmešate vse suhe sestavine. V drugi skledi zmešate še jajčka s kisom, naribano bučko in mleko, ki jih primešate k suhim tako, da dobite enakomerno, gladko testo. Tega prelijete v pekač obložen z namaščenim peki papirjem. Vse skušaj postavimo v pečico, kjer bomo po 30 – 40 minutah dobili izvrsten kruh. Ko pekač s kruhom vzamete iz pečice ga zavijete v krpo in počakate, da se ohladi in ga ohlajenega izvrnete iz pekača.
Pekač naj bo ozek in podolgovat (okvirne mere: š.: 10 cm, v.: 10 cm, d.: 25 cm)
Pa dober “tek”