Recept za maščobno-beljakovinski kruh iz semen in oreščkov

SESTAVINE:

»Suhe« sestavine:

  • 1 skodelica moke (cca 70 g ), ki jo naredimo tako, da zmeljemo mešanico semen (lanena, sezamova, makova, bučna… po želji)
  • 1 skodelica mandljeve moke (cca 70 g )
  • 20 g Psylliuma (indijski trpotec)
  • 1 žlička (5g) pecilnega praška
  • sol + zelišča + začimbe + ocvrta čebula + sesekljan česen (vse po izbiri)

»Mokre« sestavine:

  • 1 srednje velika naribana jedilna bučka (Zucchini)
  • 4 jajca
  • čajna žlička domačega jabolčnega kisa
  • 1/2 skodelice mleka po izbiri (priporočam mandljevo)
“Keto” kruh

POSTOPEK:

Pečico predhodno segrejte na 175 ° C. V večji skledi zmešate vse suhe sestavine. V drugi skledi zmešate še jajčka s kisom, naribano bučko in mleko, ki jih primešate k suhim tako, da dobite enakomerno, gladko testo. Tega prelijete v pekač obložen z namaščenim peki papirjem. Vse skušaj postavimo v pečico, kjer bomo po 30 – 40 minutah dobili izvrsten kruh. Ko pekač s kruhom vzamete iz pečice ga zavijete v krpo in počakate, da se ohladi in ga ohlajenega izvrnete iz pekača.

Pekač naj bo ozek in podolgovat (okvirne mere: š.: 10 cm, v.: 10 cm, d.: 25 cm)

Pa dober “tek”

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja