Tukaj je zelo enostaven domači recept za “veganski” sir, ki je po okusu zelo podoben običajnemu, mlečnemu siru.
Sestavine:
- 1/4 skodelice indijskih oreščkov (namočenih v slani vodi vsaj 3 ure, najbolje pa čez noč)
- 1 čajna žlička limoninega soka
- 1/2 čajne žličke jedilnega kvasa v kosmičih
- 2,5 žlici tapiokine moke (kahko tudi konjak/glukoman moka)
- 1 skodelica vroče vode
- ščepec soli
Priprava:
Indijske oreščke, ki ste jih namakali v slani vodi stresite na cedilo in sperite pod curkom vode. Stresite jih v posodo, dodajte vse ostale sestavine in jih z mešalnikom zmešajte v gladko zmes, ki jo prelijete v namaščeno kozico. Kuhajte na zmernem ognju, dokler se ne zgosti in ves čas mešajte s kuhalnico.
Veganski sir lahko uporabite kot namaz, preliv za različne jedi, omake in narastke. Lahko pa z njim obložite tudi “vege pico” (za katero vam recept izdam malo kasneje 🙂 ).
To bom pa preizkusil.
Spodaj sem z vprašaji označil nekaj napak.
lp Miro
Sir brez mleka?
Tukaj je zelo enostaven domači recept za “veganski” sir, ki je po okusu zelo podoben običajnemu, mlečnemu siru.
Sestavine:
1/4 skodelice indijskih oreščkov (namočenih v slani vodi vsaj 3 ure, najbolje pa čez noč)
1 čajna žlička limoninega soka
1/2 čajne žličke jedilnega kvasa v kosmičih
2,5 žlici tapiokine moke (kahko tudi konjak/glukoman moka)
1 skodelica vroče vode
ščepec soli
Priprava:
Indijske oreščke, ki ste jih namakali v slani vodi stresite na cedilo in sperite pod curkom ?malečne? vode. Stresitejih v posodo, dodajte?vse? sestavine in jih z mešalnikom zmešajte v gladko zmes. To prelijte v kozico in kuhajte na zmernem ognju, dokler se ne zgosti. Zmes ves čas mešajte s kuhalnico, da se ne sprime za lonec.
Veganski sir lahko uporabite kot namaz, preliv za različne jedi, omake in narastke. Lahko pa z njim obložite tudi “vege pico” (za katero ?va? recept izdam malo kasneje 🙂 ) in ga pečete v pečici.
hvala za opozorilo…. že popravljam
l.p.