Sir brez mleka?

Tukaj je zelo enostaven domači recept za “veganski” sir, ki je po okusu zelo podoben običajnemu, mlečnemu siru.

Sestavine:
  • 1/4 skodelice indijskih oreščkov (namočenih v slani vodi vsaj 3 ure, najbolje pa čez noč)
  • 1 čajna žlička limoninega soka
  • 1/2 čajne žličke jedilnega kvasa v kosmičih
  • 2,5 žlici tapiokine moke (kahko tudi konjak/glukoman moka)
  • 1 skodelica vroče vode
  • ščepec soli

Priprava:

Indijske oreščke, ki ste jih namakali v slani vodi stresite na cedilo in sperite pod curkom vode. Stresite jih v posodo, dodajte vse ostale sestavine in jih z mešalnikom zmešajte v gladko zmes, ki jo prelijete v namaščeno kozico. Kuhajte na zmernem ognju, dokler se ne zgosti in ves čas mešajte s kuhalnico.

Sir je lahko zelo okusen in aromatičen tudi, če ni iz mleka…

Veganski sir lahko uporabite kot namaz, preliv za različne jedi, omake in narastke. Lahko pa z njim obložite tudi “vege pico” (za katero vam recept izdam malo kasneje 🙂 ).

 

2 odgovora na “Sir brez mleka?”

  1. To bom pa preizkusil.
    Spodaj sem z vprašaji označil nekaj napak.

    lp Miro

    Sir brez mleka?
    Tukaj je zelo enostaven domači recept za “veganski” sir, ki je po okusu zelo podoben običajnemu, mlečnemu siru.

    Sestavine:
    1/4 skodelice indijskih oreščkov (namočenih v slani vodi vsaj 3 ure, najbolje pa čez noč)
    1 čajna žlička limoninega soka
    1/2 čajne žličke jedilnega kvasa v kosmičih
    2,5 žlici tapiokine moke (kahko tudi konjak/glukoman moka)
    1 skodelica vroče vode
    ščepec soli
    Priprava:

    Indijske oreščke, ki ste jih namakali v slani vodi stresite na cedilo in sperite pod curkom ?malečne? vode. Stresitejih v posodo, dodajte?vse? sestavine in jih z mešalnikom zmešajte v gladko zmes. To prelijte v kozico in kuhajte na zmernem ognju, dokler se ne zgosti. Zmes ves čas mešajte s kuhalnico, da se ne sprime za lonec.

    Veganski sir lahko uporabite kot namaz, preliv za različne jedi, omake in narastke. Lahko pa z njim obložite tudi “vege pico” (za katero ?va? recept izdam malo kasneje 🙂 ) in ga pečete v pečici.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja