Moj maščobno/beljakovinski kruh

Zdrav nadomestek za nezdrav kruh v trgovinah

Kruh brez žit, torej popolnoma brez glutena, bogat z beljakovinami in maščobami ter zelo nizko vrednostjo ogljikovih hidratov

2 paketa mešanih semen (v Mercatorju imajo svojo znamko 1 paket 200 g stane cca 1,19 eur – notri je sezam, lanena semena, sončnična semena, bučna semena…)
2 celi jajci
1 žlica mletih lanenih semen
2 žlici psyliuma (indijski trpotec)
2 žlici chia semen
sol po občutku
1 žlico Ghee masla (čista mlečna maščoba to ni navadno maslo!!!) ali 2 žlici olivnega olja
po želji še kakšna žlica zdrobljenih bučnih semen, grobo mletih orehov, koščki brazilskih oreščkov

vse skupaj zmešaš v gladko maso, vmes med mešanjem dodajaš mlačno vodo – po občutku: masa ne sme biti presuha in ne prevodena

potem daš maso/testo v kalup (najbolje kakšen železen podolgovat in ozek – kot za potico; torej dolžina cca 30 cm, širina cca. 15 cm in globina oz. višina cca.15 cm), ki ga obložiš z namaščenim peki papirjem. V predhodno ogreti pečici ga pečeš na 180 C približno 20 -30 miut na srednji rešetki. Ko ga vzameš iz pečice ga skupaj z kalupom zaviješ v kuhinjsko krpo in ga pustiš cca. 1 uro, da se ohladi. Potem ga zvrneš iz kalupa in ga shranjuješ zavitega v krpi v hladilnku…

pa dober tek

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja