ŽIVLJENJE NA MASTNI POGON – Prvinska prehrana, šport in dolgoživost

Prehrana, ki nam jo je prineslo sodobno poljedelstvo in živinoreja (žitarice, mlečni izdelki, industrijsko pridelano meso, (pre)soljena hrana, rafinirani sladkor in olja…) se je za naša paleolitska telesa izkazala kot naravnost katastrofalna. Še posebej žita in izdelki iz žit, vključno s tistimi brez glutena, vsebujejo visok odstotek ogljikovih hidratov, ki se v končni fazi razgradijo v sladkor. Za organizem predstavlja to visok stres in posledično obremenitev imunskega, hormonskega in živčnega sistema. Hkrati epigenetsko programirajo telo za pridobivanje energije primarno iz ogljikovih hidratov, kar vodi v zasvojenost z njimi, upočasnjuje presnovo ter otežuje in preprečuje izgorevanje presežnih maščobnih zalog. Proteini, ki jih vsebujejo žita so predvsem nefunkcionalne beljakovine in antihranila, ki preprečujejo absorpcijo vitaminov in mineralov, uničujejo prebavne sluznice in posledično povzročajo s tem povezane težave.

O izkušnjah in znanju s prvinskim načinom prehranjevanja ter dietami z veliko maščobami in malo sladkorja (LCHF, Paleo in Ketogena) bodo spregovorili:

 

Ivica Flis Smaka, zdravnica, specialistka fizikalne in rehabilitacijske medicine, anti-aging medicine, regeneracije ter akupunkture (Tradicionalna Kitajska Medicina – TKM), bo predstavila, kako z novimi pristopi pomaga rekreativcem/športnikom in drugim v boju z izgorelostjo, stiskami, depresijami, nespečnostjo, nervozo, tistim s povečano telesno težo, menopavzo, andropavzo, osteoporozo ter bolečinami v mišicah in sklepih.

Ultratrail tekač Robert Kereži, ki bo predstavil različne praktične prehranske izkušnje, s katerimi je iskal najboljše poti do zdravja, regeneracije in športnih dosežkov.

Raziskovalka mag. Mojca Vozel, odlična poznavalka znanstvenih spoznanj prehranske antropologije, bo govorila o vplivu prehrane na zdravje, moč ter dolgoživost preteklih in sodobnih kultur.

Predavanje organizira specializirana spletna trgovina za LCHF, Paleo in Keto prehrano Pajs brez obresti . Na njihovi spletni strani lahko tudi naročite vstopnico za predavanje v višini 6 eur in si tako zagotovite prosto mesto.
Rezultat iskanja slik za pajs brez obresti

Leave a Reply