#IGRAJMOSE

V maju tečemo in hodimo ZA OTROŠKO IGRIŠČE

IGRAJMO SE 2021

S klikom na sliko boste spoznali njihovo zgodbo

Letos, ko tečemo že drugi krog “korona krize” in ko vse strokovne študije kažejo, da so otroci pri tem potegnili najkrajšo, me je nagovorila posebna zgodba posebnih otrok. Nekaj deset fantov in deklet, starih med 6 in 12 let, iz Maribora se je na lastno pest, prostovoljno in spontano odločilo, da bodo zamenjali njihova dotrajana, zastarela in nevarna igrala. Nahajajo se na igrišču, kjer bi se radi igrali in v družbi sovrstnikov aktivno preživljali svoj prosti čas. Stopili so skupaj in naredili prvi korak. Na igrišču so postavili stojnico, na kateri prodajajo rabljene igrače, športno opremo ter druge rekvizite. In kar precej dobrih ljudi jim je že darovalo nekaj denarja. Vendar jim do zastavljenega cilja manjka še kakšen korak.

Zato…

»Kot so naredili otroci, naredimo še mi. Stopimo skupaj in jim pomagajmo!«

Logotip IGRAJMO SE

IGRAJMO SE

Ker smo do zdaj v Športnem društvu Ultra + Robert naredili že nekaj dobrodelnih športnih projektov (Nemogoče je samo beseda, 24 h Pohorje, Vranov let…) smo se odločili, da lanski pilotni projekt Fkradi mi štrudl, na katerem smo tekači lovili najboljši čas in se borili za štrudelj, nadgradimoz dobrodelnostjo. V letošnjem letu vas tako vabimo, da se nam pridružite na pohodniško-tekaški športni dobrodelni prireditvi IGRAJMO SE! S katero bomo tokrat pomagali otrokom prenoviti zastarelo in nevarno igrišče.

Zato bomo vsako soboto v maju organizirali pohod in tek IGRAJMO SE, po priljubljeni planinski poti na Žavcarjevo kočo. Tisti, ki se pohoda ali teka ne boste udeležili, otrokom pa bi vseeno radi pomagali, lahko to naredite z nakazilom na transakcijski račun: SI56 2900 0005 2953 224, ŠD Ultra plus Robert, Slovenska ulica 13, 2000 Maribor. S pripisom oz. namenom nakazila: Za prenovo igrišča

Tako kot lani, nas bo tudi letos gostilo prijazno osebje Koče na Žavcarjevem vrhu.

OSNOVNE INFORMACIJE

PRIČETEK: vsako soboto, od 1. do 29. maja 2021 (5 zaporednih sobot), kadarkoli med 8:30 in 15:00

START: označen del ŠTART na robu asfaltiranega cestišča – Spodnji Rušnik pri parkirišču ob Bresterniškem potoku

CILJ: označen del CILJ pred Kočo na Žavcarjevem vrhu

DOLŽINA: 3, 9 km, Višinska razlika: 493 m

Razdalja in profil proge

Proga je v celoti zelo dobro označena z Knafelčevo markacijo, a bodo na posameznih delih kljub temu postavljene dodatne oznake in smerokazi. TUKAJ si lahko snamete GPX poti in si ga naložite v uro ali pametni telefon

PRIPOROČLJIVA OPREMA

Primerni športni copati oziroma obutev za razgiban teren, plastenka z vodo oz. pijača, primerna športna oblačila glede na vreme ter rezervna oblačila in vetrovka za cilj, sladkorni gel ali energijska čokoladica (po potrebi), pohodne/tekaške palice (po potrebi) in prenosni telefon ali športna ura.

PRIJAVA

Pred vzponom, se morate prijaviti in plačati startnino najkasneje 24 ur pred vzponom! Tisti, ki se nameravate povzpeti 5 X, lahko poravnate startnino s popustom in enkratnim nakazilom v višini 30 eur (odrasli), 25 eur otroci (do 15 let) . Ostali pa po naslednjem ceniku:

1 vzpon = odrasli 10 eur, otroci (do 15 let) 5 eur

2 vzpona = odrasli 15 eur, otroci (do 15 let) 10 eur

3-je vzponi = odrasli 20 eur, otroci (do 15 let) 15 eur

4-je vzponi = odrasli 25 eur, otroci (do 15 let) 20 eur

Prijavo najdete na povezavi ali jo pošljete na elektronski naslov: robert.kerezi@gmail.com, kamor vnesite naslednje obvezne podatke*:

Ime in priimek, spol, klub ali društvo, letnica rojstva, vrsta vzpona (TEK ali POHOD) kontakt (e-mail ) ter datum in okvirna ura štarta

*Športno društvo Ultra + Robert bo z zbranimi osebnimi podatki ravnalo skladno z zakonodajo. S prostovoljnim posredovanjem fotografij in osebnih podatkov soglašate, da organizator dogodka lahko objavi fotografije, posnetke in izjave na družbenih omrežjih ter na spletni strani društva. Svojo privolitev lahko kadarkoli prekličete z zahtevo poslano na: robert.kerezi@gmail.com

ŠTARTNINA VKLJUČUJE: štartno številko, vodenje vašega rezultata v virtualni razvrstitvi, obrok v cilju in unikaten spominek. Če boste v vaši kategoriji dosegli enega izmed prvih treh najboljših rezultatov, si boste prislužili še nagrado. Po opravljeni prijavi in plačani startnini vam po elektronski pošti pošljemo štartno številko z imenom in priimkom, ki si jo natisnete sami. Z njo naredite posnetek na štartu in v cilju, kjer jo boste tudi pokazali in zanjo dobili obrok v vrednosti 5,50 eur po vaši izbiri. Veljavna je tudi številka naložena v telefonu. Prav tako boste v cilju prejeli še unikaten spominek.

Del startnine gre v sklad za OBNOVO OTROŠKEGA IGRIŠČA. Veseli bomo, če boste fotografije z vzpona objavili na Facebooku ali Instagramu in jih označili s ključnikom #igrajmose

Prijave in plačila na dan vzpona niso možne! Oboje je treba urediti najkasneje 24 ur pred vzponom.

Podatki za nakazilo: Športno društvo Ultra plus Robert, Slovenska ulica 13, 2000 Maribor, IBAN: SI56 2900 0005 2953 224, UNICREDIT BANKA SLOVENIJA d.d.

NAMEN plačila: Igrajmo se, Ime in priimek udeleženca ter datum vzpona

NEUDELEŽBA IN VRAČILA VPLAČANIH ŠTARTNIN:

Udeleženci, ki bodo štartnino že plačali in se zaradi zdravstvenih težav dogodka ne bodo mogli udeležiti, morajo predložili veljavno potrdilo in na osnovi dokumenta lahko zahtevajo delno povračilo štartnine preko e-pošte: robert.kerezi@gmail.com

Odjave in spremembe prijave niso možne.

KATEGORIJE

Znotraj kategorij POHODNIKI in TEKAČI bomo imeli še podkategorije: Otroci, Ženske in Moški. V podkategorijah pa še starostne kategorije:

Otroci: do 10 let –O1 , od 10 do 15 let – O2 (2 kategoriji)

Ženske: do 30 let – Ž1, od 30 do 45 let- Ž2 , od 45 do 60 let – Ž3 in nad 60 let – Ž4 (4 kategorije)

Moški: do 30 let – M1, od 30 do 45 let – M2 , od 45 do 60 let – M3 in nad 60 let – M4 (4 kategorije)

Prvi trije v vsaki kategoriji prejmejo še posebne nagrade.

REZULTATI in OBJAVA REZULTATOV

Vsi nastopajoči, ki boste prehodili ali odtekli planinsko pot, morate na povezavi ali elektronskem naslovu: robert.kerez@gmail.com oddati svoj rezultat. Navesti morate naslednje podatke:

  1. Ime in priimek:
  2. Spol:
  3. Štartna številka:
  4. Datum rojstva:
  5. Vrsta vzpona (pohod ali tek):
  6. Rezultat (ure, minute, sekunde):
  7. Povezavo do izrisa vaše prehojene ali pretečene poti (STRAVA, GARMIN, POLAR, SUUNTO ali drugih aplikacij za mobilne telefone) – objaviti je treba elapsed time, oz. brutto čas. To je celoten čas preživet na progi skupaj z morebitnimi postanki, pavzami itd!!!

Tekmovanje ter posredovanje rezultatov za objavo, poteka po načelu FAIR PLAYA.

Objava rezultatov bo na spletni strani ŠD Ultra plus Robert in sicer osvežena po vsakem sobotnem vzponu. Tistim, ki se bodo vzpona udeležili večkrat bodo imeli vnesene vse rezultate. Udeležba na dogodku poteka na lastno odgovornost.

SPLOŠNI POGOJI UDELEŽBE

Vsakdo se dogodka udeleži na lastno odgovornost. S plačilom štartnine in izpolnjenim prijavnim obrazcem udeleženec potrdi, da se strinja s pogoji razpisa in se dogodka udeležuje na lastno odgovornost. Vzponi bodo potekali v vsakem vremenu. Trasa bo dobro označena (oznake, dodatni smerniki, trakovi, tablice, zastavice…). Poteka večinoma v naravi, po planinskih poteh, gozdnih vlakah, makadamskih cestah, deloma tudi po brezpotjih. Teren je od srednje zahteven do zahteven. Udeleženci naj bodo posebej pozorni in previdni pri tehnično zahtevnih delih (korenine, skale, kamenje…). Podlaga je predvsem kamnito prodnata, v gozdnih predelih je na trasi precej korenin. Prireditelj ne odgovarja za posledice, ki jih udeleženec povzroči sebi, soudeležencu ali tretji osebi. Vsi udeleženci se morajo držati označene predvidene poti. Iskanje in uporaba bližnjic ni dovoljena. Če več kot 100 m ne vidite nobene oznake, se vrnite do zadnje oznake in ponovno preglejte možnosti nadaljevanja.

SREČNO!

MEDIJSKE OBJAVE

PARNERJI V PROJEKTU:

Leave a Reply